Начало / Новини / Календар / Международна научна конференция „Дезинформацията: презареждане“ ще се проведе в София

Дом на Европа

Научният форум „Дезинформацията: презареждане“ ще се проведе от 9.30 ч. на 20 октомври 2023 г. в хибриден формат – в Дома на Европа в София и онлайн (за участниците от чужбина). Осигурено е и излъчване на живо във Фейсбук ( тук ). Работните езици на събитието са български и английски език.

Конференцията събира учени и практици от България и чужбина, занимаващи се с проблема за дезинформацията в различни негови аспекти. Това е третото издание на форума, след 2018 г. и 2021 г.

Сред участниците са председателят на Изпълнителния съвет на EDMO Мигел Поярес Мадуро, Алина Баргаоану от Националния университет за политически науки и публична администрация в Румъния, Марко Милосавлевич от университета в Любляна, Словения, утвърдени изследователи, млади учени и докторанти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Нов български университет, Американския университет в България и др. Практическите усилия за справяне с дезинформацията ще бъдат засегнати от представители на Factcheck.bg, екипа за проверка на факти в БНР и Българо-румънската обсерватория за дигитални медии (БРОД).

Организатори на конференцията са проф. д-р Мария Нейкова, проф. дпн Нели Огнянова, проф. д-р Димитър Вацов, доц. д-р Ралица Ковачева и докторант Олга Колар. Международна научна конференция „Дезинформацията: презареждане“ е организирана по проект, финансиран от ФНИ на СУ „Св. Климент Охридски“.

При желание за присъствие на място в Дома на Европа е необходима предварителна регистрация

banner

Програма