Начало / Новини / Календар / Фотоизложба „Полша през моите очи“

Централно фоайе, Ректорат

На 20 ноември 2023 г. в 17:00 ч. в централното фоайе на Софийския университет ще се проведе откриването на изложба на отличените творби от участниците в първото издание на фотографския конкурс „Полша през моите очи“, организиран от Посолството на Република Полша в София съвместно с Факутлета по славянски филологии на СУ „Св. Климент Охридски“.

Конкурсът е организиран за деца, младежи и възрастни, поляци и любители на Полша, временно или постоянно живеещи в България. Условието за участие е участниците да изпратят снимка с кратко описание на полски език.

Общо се класираха 45 творби, изобразяващи чаровни пейзажи, величествени забележителности и вълшебни кътчета из Полша. Комисията на конкурса под ръководството на Н.Пр. Мачей Шимански, посланик на Република Полша в България, вземайки предвид тяхната оригиналност, внушителност, връзка с темата на конкурса и интересното описание на полски език, награди с отличие следните участници:

Възрастова категория до 15-годишни:

I място – Виктор Петков

II място – Ханна Мяшева

III място – Тома Винярчик

Възрастова категория над 15-годишни:

I място – Ганна Киосева

II място – Адам Домански

III място – Йоана Колева

Отличия:

Кристиян Стоименов, Дорота Кокошка, Ганна Киосева, Ивана Рогожарова, Изабела Мусял, Катажина Крупа, Мила Микова, Стефани Топалова, Яна Станчева.

В конкурса бяха наградени с отличие седем творби на студенти от Софийския университет, полска филология.

На победителите ще бъдат връчени наградите в деня на откриването на изложбата.

Покана Фотоизложба