Начало / Новини / Календар / Дискусия на тема "Силата да питаш: как се прави добро политическо интервю"

Аула Магна на Факултета по журналистика и масова комуникация

Факултетният студентски съвет към Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) при Софийския университет "Св. Климент Охридски" организира дискусия на тема "Силата да питаш: как се прави добро политическо интервю" на 28 февруари 2023 г., вторник, от 17 часа в Аула Магна на Факултета по журналистика и масова комуникация (ул. "Московска 49"). Участници в дискусията ще бъдат признатите български журналисти Жени Марчева и Лора Крумова.

Жени Марчева е журналист с повече от 20-годишен опит в "'Дарик" радио , БНТ и бТВ, като в момента е водещ на предаването "Тази събота" и е изпълнителен продуцент на медийната радио група на бТВ.

Лора Крумова е журналист и водещ в различни актуално-публицистични формати, като сега работи в предаването "На фокус" по Нова телевизия.

Модератор на събитието ще бъде преподавателят по международна журналистика във Факултета по журналистика и масова комуникация и главен редактор на Factcheck.bg доц. Ралица Ковачева.

С тях ще си говорим за развитието на журналистиката в България, за публицистиката като специфичен медиен жанр и за силата да питаме. Ще наблегнем основно на тънкостите на политическото интервю и ще се опитаме да разберем как съвременните медии стоят в контекста на 70-тата годишнина на образованието по журналистика в България.

 

Лора Крумова и Жени Марчева (1) (002)

Линк към събитието във Фейсбук .