Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Започна изграждането на проекта Икономическа зона София-Божурище

   
Започна изграждането на проекта Икономическа зона София-Божурище

Предстои да започне работата по реализирането на Обединение „Високотехнологичен клъстер София“.

На официална церемония днес беше поставено началото на изграждането на проекта Икономическа зона София-Божурище. Президентът Росен Плевнелиев, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на Община Божурище Аспарух Аспарухов и изпълнителният директор на Национална компания „Индустриални зони“ Валери Андреев направиха символична първа копка на най-голямата индустриална зона в България. На церемонията присъстваха ректорът на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ проф. дин Иван Илчев и заместник-ректорът по научноизследователската и проектна дейност проф. дбн Румен Панков.

Следващият месец ще започне работата по реализирането на Обединение „Високотехнологичен клъстер София“. Договорът, който постави началото на първия реално действащ клъстер, беше подписан в началото на април 2013 г. между Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и десет български компании, работещи в областта на високите технологии.

По време на церемонията днес кметът на Божурище Аспарух Аспарухов отново подчерта изключителния принос на Софийския университет за успешното реализиране на проекта, в рамките на който ще бъдат изградени високотехнологични лаборатории.

1