Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / СУ „Св. Кл. Охридски“ спечели проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”

   
СУ „Св. Кл. Охридски“ спечели проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”

СУ „Св. Кл. Охридски“ спечели двугодишен проект № BG051PO001-3.1.09-0005 на тема: „СИСТЕМА ЗА КВАЛИФИКАЦИЯ И КАРИЕРНО ИЗРАСТВАНЕ НА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ВЪВ ВИСШИТЕ УЧИЛИЩА” по приоритетна ос - Подобряване качеството на образованието и обучението в съответствие с потребностите на пазара на труда за изграждане на икономика, основана на знанието.

Цел на проекта:

Надграждане на създадената система за квалификация и кариерно развитие на преподавателите в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Специфични цели:

1. Оптимизиране на системата за кариерно израстване на преподавателите в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ съгласно действащия Закон за развитието на академичния състав в Република България.

2. Разработване на модерна система за развитие на професионалните компетенции на преподавателите в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

3. Осигуряване на свободен достъп за академичния състав до периодично актуализиране на знанията, усвояване на допълнителни умения и нови методи в преподаването, умения за работа в интеркултурна среда, обучение по ИКТ, работа в онлайн среда, чуждоезиково обучение, обучение на възрастни и др.

4. Създаване на устойчиви нагласи сред преподавателите в Университета за продължаващо повишаване на своята квалификация, прилагане на съвременни методи на преподаване и технологии в учебния процес и неговото управление.

5. Осигуряване на средства и правила за повишаване качеството на подготовката чрез обучение, ориентирано към пазара на труда.

Ръководител на проекта: проф. дпн АЛБЕНА ЧАВДАРОВА

Стойност на проекта: 193 715.03 лв.