Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Студенти от Факултета по биология на Софийския университет спечелиха първа награда за най-добра учебна компания

   
Студенти от Факултета по биология на Софийския университет  спечелиха първа награда за най-добра учебна компания

На 6-ти юни Джуниър Ачийвмънт България събра на едно място 600 предприемачи на възраст от 16 до 22 години. Поводът е шестото издание на Националния младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“ под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев.

Студентската компания "КСЕН Козметикс", в която участват Калоян Божанчев, Силвия Генева, Елена Иванова, Наталия Гергинова – студенти IV курс, специалност „Биотехнологии“ от Факултета по биология, представиха изцяло натурален козметичен продукт на базата на щраусова мас ("Ксенолеум").

biolozi

Продуктът е разработван няколко години, като за него са подбирани най-подходящите съставки. Ценните му и уникални свойства са експериментално установени.

4_large
2_large

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"КСЕН Козметикс" спечели приза на Walltopia за най-силен предприемачески дух, както и първата награда в състезанието за най-добра учебна компания, което автоматично изпраща победителите на Световното състезание за най-добра студентска компания на Европа 2014, което ще се проведе в Амстердам, Холандия на 2-4 юли 2014 г., като представители на България и Биологическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

1_large

Facebook страница