Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Софийският университет и Фондация „Америка за България“ подписаха споразумение за обновяване на 272-ра аудитория

   
Софийският университет и Фондация „Америка за България“ подписаха споразумение за обновяване на 272-ра аудитория

Десислава Тальокова и проф. Иван Илчев

Ректорът на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. дин Иван Илчев, деканът на Юридическия факултет на СУ проф. Сашо Пенов и изпълнителният директор на Фондация „Америка за България“ Десислава Тальокова подписаха днес споразумение за ремонт и преоборудване на 272-ра аудитория в Ректората.

Обновяването на една от знаковите аудитории на най-старото висше училище в България е поредният проект, който Фондация „Америка за България“ финансира с оглед изключителното значение на Софийския университет и Юридическия факултет за утвърждаването на образованието и науката в България.

Фондация „Америка за България“ предоставя основната част от финансирането на проекта в размер на 1 200 000 лв. Фондация „120 години Юридически факултет при СУ „Св. Климент Охридски“ финансира проекта със 150 000 лв. от дарения на бивши възпитаници на Юридическия факултет. Софийският университет предоставя 150 000 лева за реализацията на мащабното обновяване.

Дарението ще подпомогне материално преподаването по правни науки и международни отношения, обединяването на студентите, завършили Юридическия факултет, насърчаването на следдипломни специализации и магистърски програми по правни науки и международни отношения, насърчаването на научноизследователската дейност, както и насърчаването и споделяне на знания и опит между Софийския университет и неправителствени организации в България и чужбина.

Ректорът на Софийския университет проф. дин Иван Илчев отбеляза, че с подписаното днес споразумение Фондация „Америка за България“ прави поредното крупно дарение и изказа благодарност за това, че някои от най-представителните помещения в Алма матер вече са ремонтирани съвместно с Фондацията. Той припомни, че за поредна година средствата за инвестиции на Софийския университет са силно намалени и оцени високо помощта, която „Америка за България“ оказва.

Изпълнителният директор на Фондация „Америка за България“ Десислава Тальокова изрази надеждата си, че след обновяването 272-ра аудитория, която е един от символите на Софийския университет, ще привлича умове от цял свят. Десислава Тальокова подчерта, че Фондация „Америка за България“ работи активно и по други проекти със Софийския университет, сред които е оборудването на фонетичен кабинет във Факултета по класически и нови филологии.

 

1