Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / С изпит по география завърши втората кандидатстудентска сесия на СУ за уч. 2013/2014 г.

   
С изпит по география завърши  втората кандидатстудентска сесия на СУ за уч. 2013/2014 г.

Атанас Радев изтегли вариант № 5

Днес в 14.00 часа започна изпитът по география в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Това е последният изпит от втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2013/2014 г. Атанас Радев от Велико Търново изтегли вариант № 5. Кандидат-студентите, които се явяват на изпит днес, са 550.

Кандидатстудентският изпит по география е върху учебния материал от задължителната и профилираната подготовка по География и икономика. Той е писмен, във вид на тест от 100 въпроса, от които 40 са от учебния материал за 9-ти клас, а останалите 60 – от учебния материал за 10-ти клас. Времетраенето на изпита е 3 часа. Правилните отговори се публикуват на страницата на Софийския университет няколко часа след приключването на изпита. Тестът съдържа задачи за географски факти, обекти, явления и процеси, и за тяхното анализиране, интерпретиране и сравнение. Всеки въпрос има само един верен отговор от четири възможни отговора, отбелязани в теста с буквите А, Б, В и Г. Верните отговори се нанасят със син химикал на отделна бланка (а не на самия тест), чрез ограждане с кръгче на една от четирите букви (А, Б, В, Г) за възможните отговори на съответния въпрос. Непопълнен отговор в бланката за съответен въпрос или ако са оградени повече от един отговор на един въпрос се счита за грешен отговор. Отбелязването на верния отговор в бланката по друг начин, освен чрез ограждане с кръгче, също се счита за грешен отговор. При отказ от отговор, който вече е бил отбелязан на бланката, кандидат-студентът трябва да използва знака Х. Всеки верен отговор носи по 1 точка. Максималният брой точки от теста е 100. Оценката от теста се определя по специална формула с точност 0,04.

geo_2