Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Ръководството на СУ е против решението за преместване на Класическата гимназия

   
Ръководството на СУ е против решението за преместване на  Класическата гимназия

Ръководството на Софийския университет „Св. Климент Охридски” за пореден път изразява несъгласието си с решението на Министерството на културата за преместването на Националната гимназия за древни езици и култури в сградата на ул. „Баба“.

Това действие е прибързано, защото става в средата на учебната година, когато вторият срок е вече започнал, и на фона на несъгласието на училищното настоятелство и на родители, обезпокоени от данните за опасност за здравето на техните деца.

Тази прибързаност може да се обясни единствено с желанието да се оправдаят средствата по проекта за ремонт, финансиран с европейски средства, в разрез с интересите на учениците и обществото.

Затова настояваме за отмяна на заповедта на министъра на културата за преместване на Класическата гимназия в средата на учебната година и за дългосрочно решение за оставането на гимназията в центъра на София, където тя да заеме отново своето достойно място и да запази близостта до Софийския университет „Св. Кл. Охридски“, към който гимназията има статут на лицей.