Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Програма „Зелено училище” в Университетската ботаническа градина в Балчик

   
Програма „Зелено училище” в Университетската ботаническа градина в Балчик

През пролетната ваканция от 6 до 9 април 2015 г. Университетската ботаническа градина в Балчик предлага безплатни занимания по ботаника за децата от гр. Балчик. Учебните модули са разработени по проект PLANTSCAFE: Ботаниците изследват в училища и ботанически градини – един проект на ЕС за стимулиране на изучаването на естествени науки във формалната и неформалан сфера на образование.

Със средствата на откривателското учене, през игри, наблюдения и пряк досег с природата, децата ще се запознават с ролята на Ботаническите градини за опазване на растенията в нашия свят, ще видят отблизо работата на учените, ще влязат в роля на изследователи и екскурзоводи.

Програмата предвижда разнообразни занимания, стимулиращи интереса на децата към царството на растенията. Творчески задачи, ролеви игри и научни експерименти ще позволят на малките откриватели да се докоснат до богатото видово разнообразие в Ботаническата градина.

1

Заниманията са разработени за възрастовата група от 7 до 12 години, а обучението се провежда от сертифицирани специалисти от Университетските ботанически градини.

Проектът е част от предвидените съвместни дейности в рамковото споразумение , което най-старото висше училище в България и Община Балчик подписаха в началото на тази година.

2
3
4
5