Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Празници на световни туристически дестинации – Бразилия

   
Празници на световни туристически дестинации – Бразилия

За трета поредна година студенти от ІV курс на специалност „Туризъм” и техните преподаватели от катедра „География на туризма” на Геолого-географския факултет на Софийския университет организират Празници на избрани световни туристически дестинации.

В студентския театър „Алма Алтер“ бе представена първата дестинация – Бразилия. Целта на организаторите е с помощта на изкуството да се представят природата, културата, традициите и тяхната атрактивност в световния туризъм. Организатори на събитието са гл. ас. д-р Вера Николова и гл. ас. д-р Атанас Казаков от ГГФ. Г-жа Николова поздрави своите колеги, студенти и приятели. „Изключително ми е приятно, че тази година за трети пореден път ние откриваме нашите събития, посветени на големите световни туристически дестинации. В света няма малки туристически дестинации. По мое мнение – всяка една от тях е със своите достойнства и с възможността да бъде нещо прекрасно, да бъде представено на света. Тази година ние ще представим три дестинации със студентите от 4 курс „Туризъмот Геолого-географския факултет. Това са Бразилия, на 29 май – Република Южна Африка, на 12 юни – Сърбия“.

DSC_0497_600x400

Гл.ас. д-р Николова

Проф. дгн Воденска от катедра „География на туризма“ поздрави всички присъстващи в театралната зала и изрази удоволствието си, че представянията на четвъртокурсниците от специалност „Туризъм“ са вече една много хубава традиция. „За първи път виждам такава пълна зала. Явно, това начинание става все по-популярно и привлича все повече млади хора.“ Проф. Воденска изказа благодарността си към гостите, уважили събитието. Сред тях бяха преподаватели от Геолого-географския факултет, г-жа Зоя Чакърова, ръководител на Културния отдел на посолството на Бразилия у нас, доц. Яна Андреева от катедра „Испанистика и португалистика“ на Факултета по класически и нови филологии на Софийския факултет.

DSC_0501_600x400

Проф. дгн Воденска

Смятам, че това е една много добра форма за изучаване на държавите – техните култури, туризъм, традиции, както и много добра форма за сплотяване и обединяване на студентите. И съм сигурна, че и тазгодишният тур ще ни донесе само удоволствие и приятни изживявания“, добави още проф. Воденска.

DSC_0562_600x400

Своеобразното пътешествие в Бразилия бе представено от студентите по оригинален начин – чрез музика, танци, атрактивни декори, актьорско майсторство и много чувство за хумор. Те разказаха накратко историята на Бразилия, за прочутото бразилско дърво, за първите колонизатори, за местното население, традиционните ястия и напитки. Не бяха пропуснати туристическите забележителности, видени от туристите от импровизирания автобус. В представянето на туристическата дестинация - Бразилия студентите включиха и публиката, като задаваха любопитни въпроси, свързани със страната, а отговорилите правилно получиха награди.

DSC_0525_600x400
DSC_0527_600x400
DSC_0513_600x400
DSC_0648_600x400