Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Отлично представяне на студентите от Софийския университет на Националната студентска олимпиада по математика - 2014

   
Отлично представяне на студентите от Софийския университет на Националната студентска олимпиада по математика - 2014

Победителите в групи В, Б и А

На проведената на 30 и 31 май в град Созопол Национална студентска олимпиада по математика, студенти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ спечелиха убедително първите места във всички групи.

В група А (студенти от математически специалности) традиционно олимпиадата протече под хегемонията на студентите от Факултета по математика и информатика. Явор Папазов, Радослав Комитов, Мартин Минчев и Ксения Цочева спечелиха всичките четири златни медала в групата. Явор Папазов е абсолютен победител в Националната студентска олимпиада по математика 2014 г. Студенти от Факултета по математика и информатика спечелиха още 4 сребърни и 5 бронзови медала. Първите три места в отборното класиране бяха заети с голяма преднина от отборите на ФМИ (ръководители - доц. Вл. Бабев, доц. П. Първанов, Ст. Димитров).

Златни медали в група А

Златни медали в група А

В група Б (студенти от технически и природни специалности) ) абсолютен победител и носител на златен медал е студентката от Физическия факултет на Софийския университет Деница Банкова. Възпитаници от същия факултет спечелиха още 1 сребърен и 2 бронзови медала. Ръководител на отбора бе доц. П. Първанов.

Медалистите в група Б

Медалистите в група Б

В група В (студенти от икономически и технологични специалности) абсолютен победител и носител на златен медал е студентът от Стопанския факултет на Софийския университет Петър Буюклиев. Студенти от СтФ спечелиха още 2 сребърни и 1 бронзов медал. Ръководители на отбора бяха доц. В. Гушев и гл.ас. Вая Ракидзи.

 

Отбора на ФзФ

Отборът на Физическия факултет на СУ

За първи път в историята на Националната студентска олимпиада по математика студенти от един ВУЗ печелят първите места във всички групи.

Повече информация може да видите на http://www.tu-sofia.bg/faculties/fpmi/nsom/