Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Отборът на ЮФ завоюва третото място на финала на EUROPA Moot Court Competition 2015

   
Отборът на ЮФ завоюва третото място на финала на EUROPA Moot Court Competition 2015

Отборът на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” завоюва третото място на финала на EUROPA Moot Court Competition 2015. Състезанието за втора поредна година се организира под егидата на Съда на Европейския съюз и е под патронажа на председателя на Съда Василиос Скурис и първия генерален адвокат на Съда Мелхиор Ватле.

Във финалите, които се проведоха в гр. Кавала, участваха осем университета от Европа, сред които Университетът на Лисабон, Университетът Paris Dauphine, Университетът на Лиеж, Instituto de Empresa University, Segovia & Madrid, Университетът на Атина.

1

Награждаването на отбора от г-н Мелхиор Ватле, първи генерален адвокат

Отборът на Софийския университет в състав Симеон Вачев, Теодора Лалова, Агапия Кирилова и Страшимир Кучев с академичен наставник д-р Иван Стойнев успешно разреши зададения от Мелхиор Ватле казус в областта на държавните помощи и международния търговски арбитраж и след прекрасно пледиране на английски език успя да се класира за малкият финал, където безапелационно и с голяма разлика спечелиха третото място срещу силно представилият се отбор на Университета на Солун.

В индивидуалната надпревара за най-добър оратор Симеон Вачев зае четвърто място, а място в десетката намери още един студент от Юридическия факултет.