Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Конкурс за Награди на БАИТ за 2013 г. - срока за регистрация се удължава до 12 януари

   
Конкурс за Награди на БАИТ за 2013 г. - срока за регистрация се удължава до 12 януари

Българската асоциация по информационни технологии – отправя покана към преподавателите и студентите да се включат в конкурса Наградите на БАИТ за 2013 г. за значим принос за развитието на информационните и комуникационни технологии.

 

Преподавателите и студентите могат да кандидатстват в две категории - Образователна награда и Студентска награда.

Образователна награда има за цел да отличи личности/екипи, работещи в сферата на образованието /училище, университет, БАН/ с принос за развитието и внедряването на информационните и комуникационни технологии в учебния процес и/или създали методика и учебни програми за подготовка на кадри за нуждите на ИКТ бизнеса.

Студентска награда ще отличи студент/екип за създаден и приложен проект в сферата на информационните технологии.

През 2011 г. УС на БАИТ взе решение да възобнови връчването на наградите на асоциацията, но в променен формат, съобразно целите и задачите й и променената обществено-икономическа обстановка. Броят на категориите се увеличи значително, като наградите станаха 11. Освен досегашните две – за значим принос и за журналистически принос, новите са: Образователна награда, Студентска награда, Публична администрация, Бизнес иноватив ност, Корпоративна и социална отговорност, STARTUP компания на годината, E-business и Мобилни решения.

Чрез увеличаване броя на категориите се цели да се отдаде дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали през 2013 г. своя принос за развитието на информационните и комуникационни технологии.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

От 2012 г. към статуетките и грамотите в отделните категории има и парични награди. Те са под формата на ваучери, срещу чиято стойност победителите в конкурса имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в края на м. януари 2014 г. Датата и мястото ще бъдат посочени допълнително.

Краен срок за регистрация за участие: до 24.00 ч. на 12 Януари 2014 г.

 

Регистрационната форма и регламентът на конкурса са публикувани на сайта на наградите http://www.bait-awards.bg