Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / JM-Schools: Стартират достъпни онлайн обучителни семинари за учители и библиотекари от цялата страна

   
JM-Schools: Стартират достъпни онлайн обучителни семинари за учители и библиотекари от цялата страна

В началото на м. март 2015 г. стартира поредица от семинари за учители и библиотекари от цялата страна на тема „ЕС и ти“. Те са в изпълнение на проект „Насърчаване на високи постижения в преподаването и научните изследвания в областта на изучаването на теми, свързани с ЕС в началното и средното училище чрез цифрови и виртуални инструменти (EU PETR)“ (ERASMUS + Programme – Jean Monnet Action).

За участие в семинарите са регистрирани 360 учители и 120 библиотекари. Повечето от участниците ще се включат в проявите дистанционно чрез разработената по проекта иновативна онлайн платформа за достъп до информационни ресурси и споделяне на добри практики, с интегрирана виртуална зала и възможност за уебинари.

Програмата за м. март 2015 г. предвижда:

ЕС и ти (семинар с учители от Западна България; средно образование) - 06-07 март 2015

ЕС и ти (семинар с учители от Източна България; средно образование) - 20-21 март 2015

ЕС и ти (семинар с учители за надграждаща квалификация) - 27-28 март 2015

Дигитализиране на знания за ЕС (семинар с библиотекари) - част 1 - 13-14 март 2015

Всички събития ще бъдат излъчвани онлайн от зала „Яйцето“ на Философския факултет (кампус „Изток“, бл. 4).

Проектът и инициативата JM-Schools се ръководи от Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в тясно сътрудничество с водещи специалисти от Факултета по педагогика и от Департамента за информация и усъвършенстване на учители.

Основната цел на проекта е да насърчи споделянето на добри практики в преподаването на знания за ЕС в началното и средното образование чрез взаимодействие между представители на академичната общност, обучители на учители, учители в различните степени на образователната система, бъдещи учители и библиотекари. Ще бъдат описани и апробирани в практиката нови добри примери с помощта на различни технологии за виртуализация.

Повече за проекта и предвижданите инициативи можете да откриете ТУК

За връзка с екипа по проекта: jm-schools@phls.uni-sofia.bg

jm_schools2