Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / IN MEMORIAM

   
IN MEMORIAM

Софийският университет "Св. Климент Охридски" с дълбоко прискърбие съобщава, че почина проф. д-р Живко Иванов.

Поклонението ще бъде на 6 април 2015 г. от 11.00 часа в Погребален комплекс "Мира" (срещу арката на Централните гробища).

Проф. Живко Иванов е роден на 6 април 1936 г. в гр. Търговище. Завършва специалност „Геология“ през 1958 г., а от 1969 г. е преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, доцент от 1971 г. и професор от 2000 г. в областта на регионалната геология. В периода 1991-1993 г. е бил декан на Геолого-географския факултет, а от 1993 до1996 г. е зам.- ректор на Софийския университет.

Проф. Живко Иванов е един от най-видните български геолози. Той беше учен с международна известност, със съществени и широко известни в България и чужбина приноси в областта на регионалната геология, геотектониката и структурната геология и в практико-приложната дейност. С изключителните си преподавателски умения проф. Ж. Иванов увличаше студенти и колеги в изпълнението на значими научни и приложни проекти.

Академичната общност ще го запомни като преподавател и учен, който винаги е имал активна и принципна позиция, уважаван и обичан от своите колеги и студенти.

Поклон пред паметта му!

От Академичната общност на СУ "Св. Климент Охридски"