Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Дипломираха се бакалаврите и магистрите от випуск 2014 на Факултета по математика и информатика

   
Дипломираха се бакалаврите и магистрите от випуск 2014 на Факултета по математика и информатика

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет 370 магистри и бакалаври от Факултета по математика и информатика получиха своите дипломи за завършено висше образование. От тях 16 са пълни отличници.

Деканът на Факултета по математика и информатика доц. д-р Евгения Великова поздрави абсолвентите и им напомни, че това дипломиране не е последното изпитание, което ще им предстои в живота: „За разлика от университета в живота няма определени сесии и изпитите идват по всяко време. Няма точен конспект, а го разбирате едва когато свърши изпитът”. Деканът на ФМИ пожела на абсолвентите успех и късмет в бъдещите изпитания, вдъхновение да следват мечтите си, упоритост и дръзновение да претворят едно по-хубаво общество на този свят.

 

4_600x400

Заместник-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков отбеляза, че за него е чест да участва в церемонията: „Вие завършвате в най-престижния, стар и известен университет в България, в една специалност, която като много други е на първо място и по акредитация, и в класирането по рейтинговата система, така че сте получили знания и умения, които ще ви бъдат от голяма полза в живота”. Проф. Герджиков пожела на абсолвентите, които ще продължат следването си, успехи на следващите етапи на обучението им, а на тези, които ще започнат да работят - да не се захващат с първото, което намерят, с най-добре платеното или най-лекото, а да потърсят внимателно това, което ще им достави удоволствие и ще работят със желание: „Това е начинът да получите повече от работата във всяко отношение”, допълни той и обяви випуск 2014 за завършил.

1-22

Първенец на випуска в ОКС „магистър” е Мира Бивас. Тя изнесе тържествено слово и отбеляза, че за нея е чест да бъде част от церемонията на завършването на този факултет: „За времето, прекарано във ФМИ, имах щастието да попадна в изключителна среда, изпълнена с отзивчиви и добронамерени хора. Намерих истински приятели. Имах чудесната възможност да се срещна с изключителни професионалисти и да се уча от тях. Вярвам, че всеки един от насq студентите, е израснал не само като специалист, но и като човек”. Тя подчерта, че завършването е само началото на пътя и пожела на всички в бъдеще да се възползват максимално от предоставените възможности и никога да не забравят, че вече могат да ги създават и сами.

1_600x400

Даниел Балчев от специалност „Компютърни науки” е отличник сред бакалаврите. В своето слово той подчерта, че за изминалите четири години, откакто той и колегите му са прекрачили за първи път прага на Алма Матер, са запазили младежкия си ентусиазъм през цялото това време: „С негова помощ се борихме с матрици и двоични функции, анализирахме интеграли и алгоритми, нежно се докоснахме се до логика, непозната за нас. Нашият поход към познанието тези четири години беше ръководен от преподаватели, даващи всичко от себе си да се борят с нашия мързел, да ни покажат прекрасния свят на математиката, да ни направят негови владетели, да разширим владението си до компютъра и да го караме да прави каквото трябва”. Даниел благодари на преподавателите, заради които сега могат да се нарекат математици и програмисти: „Като такива, драги колеги, ние ще оформяме света в следващите няколко десетилетия. Приложението на информационните технологии е навсякъде и в бъдеще всичко ще зависи от нашия труд”. Отличникът пожела на абсолвентите бъдещи успехи и сбъднати мечти. Той благодари на състудентите си, че са избрали да завършат в България и именно в Софийския университет.

3_600x400