Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Ателие” в Торино

   
„Ателие” в Торино

Екип на студентска телевизия „Алма матер” беше привлечен от идеята да изследва бъдещето на киното и изкуствата в Италия при условията на главоломното развитие на новите технологии.

Гледайте на 16 юни по ТВ „Европа” от 15.35 часа!

Дали парчето счупено дърво е модерно изкуство, а Photoshop - новата четка на художника? Каква роля ще играе изкуството в развитието на модерното общество? Това вълнува нашите студенти в разговорите им с директорите на Националния музей на киното и Галерията за модерно изкуство в Торино. Потърсена е и гледната точка на младежи от различни националности. Крайният резултат - любопитна смесица от възгледи на германци, българи, португалци и италианци за това какво е изкуството днес .

През обектива на камерата ще видите и любопитми моменти от работата на екипа в Торино, както и ще се „запознаете” с най-популярната сграда, висока 167 метра – музея на киното Моле Антонелиана. В него се съхранява историята на световното кино - филмови ленти от зората на създаването му до тези, сътворени с най-новите компютърни технологии.