Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от МП „Икономика и управление на публични ресурси” / Стартира Национален конкурс за най-добър младежки старт-ъп за 2022 г.

   

21.04.2022

 

Фондът на фондовете (ФнФ) и Софийският университет „Св. Климент Охридски“ (СУ) стартират „Национален конкурс за най-добър младежки старт-ъп за 2022 г.“. Основните му цели са да се насърчи младежкото предприемачество, да се информират младите хора за възможностите за финансиране на старт-ъпи, да се обучат в изготвянето на бизнес планове и как да представят идеите си пред инвеститори.

University Startup Competition FMFIB-04

Конкурсът се провежда под патронажа на Министерство на иновациите и растежа, като допустими участници в него са всички студенти в български университети и младежи до 29-годишна възраст с иновативни бизнес идеи.

Желаещите да кандидатстват могат да го направят онлайн до 13.05.2022 г. на следния линк: https://iabulgaria.typeform.com/to/OF7wYqLb

Резултатите ще бъдат обявени на интернет страницата на Стопанския факултет на СУ.

Във втория етап от конкурса ще се проведе еднодневно обучение на предварително селектирани 20 кандидата, а на 7 юни 2022 г. в Аулата на СУ ще е заключителната фаза. В нея ще се проведе Pitching Day – презентации на финално избраните 10 кандидата. Финалистите ще получат възможности за развиване на проектите си и включване в акселераторските програми на фонд мениджърите на ФнФ, както и стажове, поощрителни награди и др.

Партньори в инициативата са: ОББ, Vitosha Venture Partners, Innovation Capital, Morningside Hill Capital Management, Silverline Capital, New Vision 3, BVCA, Endeavor Bulgaria, София Тех Парк и Съвет по инвестиции към БТПП.

За допълнителни въпроси: bap@fmfib.bg

_________________

На 7 юни от 14:00 до 21:00 ч. ще се проведе Pitching Day в рамките на Националния конкурс „Най-добър младежки старт-ъп за 2022 г.“, в рамките на Европейската година на младежта и под патронажа на Министерството на иновациите и растежа.

Място: Аула на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, бул. „Цар Освободител“ №15

Достъп: Свободен без нужда от предварителна регистрация