Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от МП „Икономика и управление на публични ресурси” / Предстояща онлайн лекция на Светослава Георгиева за финансовите инструменти, инициативата InvestEU и ролята на ЕИБ

   

20.05.2022

 

В рамките на лекционния курс по „Финансово право“ на доц. д-р Савина Михайлова-Големинова на 31 май от 09:00 ч. ще се проведе онлайн лекция на Светослава Георгиева. По време на лекцията ще бъдат обсъдени финансовите инструменти, инициативата InvestEU и ролята на Европейската инвестиционна банка и други банки при управлението на инструментите.

Financial Institutions Instruments EU CoM

Светослава Георгиева завършва висше образование по икономика и финанси във Великобритания и има магистърска степен от френско бизнес училище. Притежава богат международен опит в сферата на финансите, работила е в сферата на инвестиционното банкиране в Лондон и в Европейската комисия в Брюксел по ключови реформи във финансовия сектор на Гърция, Италия и Словения. Била е изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Фонд на фондовете в периода 2017-2020 г.

Понастоящем Светослава Георгиева е член на инвестиционния комитет на програмата на Европейската комисия InvestEU, която предстои да инвестира над 372 млрд. евро в Европа за периода 2021-2027 г. Тя е член на управителния съвет на Съюза за стопанска инициатива, както и докторант в Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Запис от лекцията на Светослава Георгиева: