Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков откри форум на НКБСЕС в Стопанския факултет

   

07.12.2017

 

На 7 декември Националният комитет на България в Световния енергиен съвет проведе в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

Експертна дискусия „Новият модел на електроенергиен пазар в България – предизвикателства и възможности“.

Събитието бе официално открито от г-н Валентин Николов – председател на УС в НКБСЕС и зам.-председател на Комисията по енергетика в Народното събрание. Той представи целите на събитието и актуалността на темата.

download (1)

Встъпително изказване бе направено от зам.-министъра на енергетиката Жечо Станков , който представи актуалните предизвикателства и възможности пред електроенергийния пазар в България.

Момчил Ванов – Финансов директор на „Български енергиен холдинг“ ЕАД и Петя Димова от финансовия отдел на компанията представиха Модела за либерализация на пазара на електрическа енергия и основните заключения и препоръки в доклада на Световната банка, представен по-рано през 2017 г.

Константин Константинов, изпълнителен директор на „Българска независима борса“ ЕАД, изнесе презентация на тема „Осигуряване на прозрачна и конкурентна платформа за търговия – Българската независима енергийна борса“.

В събитието се включиха членове на НКБСЕС, представители на енергийните асоциации и компании, на академичната общност и др.

 

download (2)
download (3)
download (4)