Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Тодор Матев, зам.-директор в ЧЕЗ България, беше гост-лектор в енергийната магистратура

   

14.06.2015

 

На 12 юни (петък) гост-лектор по дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити компании“, част от магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“, беше Тодор Матев, Заместник-директор Дирекция „Обслужване на клиенти“ в ЧЕЗ България ЕАД и докторант в Стопански факултет. Темата на лекцията му беше за спецификите на обслужването на клиенти в ютилити компаниите.

TodorMatevCEZ

 

Тодор Матев е с над 10 години опит в областите на икономика, управление и обслужване на клиенти в енергетиката и ютилити бизнеса. Завършва Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ през 2001 г. с магистърска теза „Електроенергийният сектор в ЕС и България – либерализация и ценообразуване“. Oт 2003 г. до 2008 г. е редактор на списание „Ютилитис“, автор е на статии и изследвания, лектор в семинари и обучения, участва в консултантски проекти във всички големи ютилити компании в България.

През 2008 г. се присъединява към мениджърския екип на Обслужване на клиенти в ЧЕЗ България, като през 2011 г. заема длъжността заместник директор дирекция Обслужване на клиенти в ЧЕЗ България.