Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Лекция на Славчо Нейков, Председател на УС в Института за енергиен мениджмънт

   

09.01.2015

 

На 8 януари гост-лектор магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ беше г-н Славчо Нейков, Председател на Управителния съвет в Института за енергиен мениджмънт (www.emi-bg.com). Темата на лекцията беше „Сигурност на енергийната инфраструктура – национални, регионални и европейски аспекти“.

 

SlavchoNeykov

 

Славчо Нейков е български експерт в областта на енергийната политика и устойчиво развитие на сектора с повече от 22 години непрекъснат стаж в енергийния сектор, включително като комисар в Държавната комисия за енергийно регулиране, главен секретар на Министерство на енергетиката, експерт в Секретариата на Енергийната харта в Брюксел, Директор на Секретариата на Енергийната общност във Виена и ръководител на звеното за връзки с Европейския съюз и зам.-генерален директор на „Нафтоиндустрия Србие” в Белград. Извън енергийния сектор е работил като прокурор и юрисконсулт.

 

Г-н Нейков е завършил Юридическия факултет на Софийския университет; има също така и двегодишна специализация по международни икономически отношения, както и магистърска степен по европейска интеграция от Университета „Лимерик” в Ирландия.