Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Лекции по „Енергийна дипломация“ на доц. Атанас Георгиев в Лвов, Украйна

   

08.11.2017

 

На 6, 7 и 8 ноември доц. д-р Атанас Георгиев участва в гост-лекции на тема „Energy Diplomacy: what does it mean for Ukraine“ в Лвовския политехнически национален университет ( http://lp.edu.ua/event/2017/cykl-lekciy-energetychna-dyplomatiya-shcho-ce-znachyt-dlya-ukrayiny-dlya-studentiv ) и в Лвовския национален университет „Иван Франко“ в Украйна.

Посещението е в рамките на проект на Дипломатическия институт ( http://bdi.mfa.government.bg/ ) към българското Министерство на външните работи, финансиран от българското правителство и от Държавния департамент на САЩ по американската програма „Emerging Donors Challenge Fund” (EDCF), чиято цел е да подкрепи инициативи, свързани с енергийната сигурност и енергийната диверсификация на Западните Балкани, Украйна, Молдова, Грузия и Армения. По-рано през 2017 г. подобни лекции в Украйна бяха проведени в Киев, Чернивци и Харков.

1

В лекцията и в последвалата кръгла маса на 6, 7 и 8 ноември участваха още г-н Славчо Нейков – експерт по енергийна политика и г-н Георги Гергов от Дипломатическия институт към МВнР.

2
3