Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Иван Цанков, Главен търговски директор в AES Bulgaria, с гост лекция „Проектно финансиране в енергетиката“

   

04.04.2017

 

На 3 април гост-лектор по дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити компании“, част от магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ в Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ беше Иван Цанков , Главен търговски директор в Ей И Ес България . Темата на неговата лекция беше „Проектно финансиране в енергетиката“.

thumbnail_20170403_182032

Иван Цанков се присъединява към проекта „Марица Изток 1“ през 2006 г. През 2007 г. е назначен за главен финансов директор, а в последствие през 2013 г. за главен търговски директор на компанията. Има солиден финансов и управленски опит в Петрол холдинг, Артур Андерсен и Делойт. Той завършва УНСС и прави последваща квалификация в „Дарден бизнес скул“, университета на Вирджиния, САЩ. Член е на Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители, Великобритания.