Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Гост-лекция на Славчо Нейков, Председател на УС в EMI и член на борда на Eurelectric, пред студентите от енергийната магистратура на Стопанския факултет

   

13.01.2020

 

На 13 януари в Стопанския факултет, в рамките на дисциплината „Регулирани услуги, пазари и ценообразуване“ на магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“, гост-лектор беше г-н Славчо Нейков – член на борда на европейската асоциация на енергийните компании Eurelectric и Председател на УС в Института за енергиен мениджмънт.

SNeykov

Г-н Нейков изнесе лекция на тема „Българската енергийна политика в контекста на европейските и регионални енергийни тенденции“.

Г-н Славчо Нейков е с повече от 25 години непрекъснат стаж в енергийния сектор, включително и като главен секретар на Министерство на енергетиката, Комисар в енергийния регулатор, експерт в Секретариата на Енергийната харта в Брюксел, Директор на Секретариата на Енергийната общност във Виена.

Освен работата му като служител в държавни и международни институции, той е бил в ръководството на няколко енергийни компании.

Извън енергийния сектор е работил като прокурор и юрисконсулт.

Г-н Нейков е завършил Юридическия факултет на Софийския университет; има също така и двегодишна специализация по международни икономически отношения, както и магистърска степен по европейска интеграция от Университета “Лимерик” в Ирландия.