Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Гост лекция на Оливие Маркет, президент на AES Bulgaria и вицепрезидент AES Eurasia, в Стопански факултет

   

14.11.2017

 

На 13 ноември гост-лектор по дисциплината „Регулирани услуги, пазари и ценообразуване“, част от магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ на Стопански факултет , беше г-н Оливие Маркет, президент на „Ей И Ес България“ и вицепрезидент на AES Eurasia.

Г-н Маркет представи темата „Energy Storage and the Clean, Unbreakable Electricity Grid“. Лекцията представи технологичните предимства и регулаторните модели за интегриране на съоръжения за съхранение на електроенергия (energy storage). Модератор на лекцията беше доц. д-р Атанас Георгиев . След презентацията се проведе дискусия с настоящи и завършили студенти от магистърската програма.

 

download

 

През юни 2017г. Оливие Маркет приема предизвикателството на ръководител „Бизнес развитие“ на новосъздаденото бизнес звено Евразия. Заедно с новите си ангажименти, той продължава да изпълнява длъжността президент на ЕЙ И ЕС България. Преди да се присъедини към ЕЙ И ЕС България през 2015 г., Оливие Маркет е заемал длъжността вицепрезидент „Бизнес развитие“ на ЕЙ И ЕС Доминиканска република, мениджър “Бизнес развитие” на ЕЙ И ЕС в САЩ, директор “Бизнес развитие” на ЕЙ И ЕС Сингапур и вицепрезидент „Бизнес развитие“ на ЕЙ И ЕС Бразилия. Кариерата му в енергийния сектор започва през 1995 г. с френската компания “Electricité de France”, където работи 9 години преди да се присъедини към ЕЙ И ЕС. Г-н Маркет получава образованието си по Машинно Инженерство от “Ecole Nationale Supérieure des Mines de Paris”- Париж, Франция. Получава Магистратура по Машинно Инженерство от „Ей енд Ем“ Тексас и Магистратура по Бизнес Администрация (MBA) от Харвард.