Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Гост-лекция на Цветелина Попова за добрите практики в енергийното планиране и мениджмънт

   

25.11.2016

 

На 24 ноември гост-лектор в магистърската програма по „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ (http://bit.ly/iueiku-econ) беше Цветелина Попова, експерт по енергийна ефективност. Тя представи темата „Енергийна ефективност, енергиен мениджмънт и енергийно планиране в сгради. Системи за управление на енергия и добри практики“. Акцент на презентацията бе управлението, поддръжката и енергийната ефективност на общинския и държавен сграден фонд. Лекцията е част от програмата на дисциплината „Фасилити мениджмънт“.

thumbnail_IMG_20161124_184020

В лекцията си Цветелина Попова говори за това, че повишаването на енергийната ефективност на сградите не трябва да е за сметка на комфорта на обитателите. Поддръжката на сградния фонд има няколко основни приоритета - намаляване на енергийните разходи, повишаване на енергийната ефективност и възможност за осигуряване на обществена подкрепа.

Цветелина Попова е родена на 28 юни 1974 г. в гр. София. Завършва средно образование в 8 СОУ „Васил Левски“, гр. София с разширено изучаване на испански и руски език. През 2002 г. завършва висше образование в Югозападен университет „Неофит Рилски“ , гр. Благоевград с квалификация Магистър по икономика и специализация „Икономика и управление в социално-културната сфера“. През годините е работила както в частния, така и в държавния сектор като мениджър маркетинг и продажби, подбор на кадри, консултант по маркетинг и реклама, експерт енергийна ефективност и др.

През 2012 г. защитава магистърска степен по специалност „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ в Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.