Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Доц. д-р Атанас Георгиев е съавтор в сборника „Energy and Climate Diplomacy“ на Дипломатическия институт

   

24.06.2020

 

 

Пред експертна публика днес беше представен новият сборник на Дипломатическия институт към МВнР„Energy and Climate Diplomacy“ на английски език, част от дългогодишната изследователска поредица в областта на енергийната дипломация и сигурност

 

bdi-1

 

Изданието събира актуални разработки на водещи експерти по теми като енергийна диверсификация, енергийни политики и свързаност в Европейския съюз, Балканския и Черноморския регион, Европейската зелена сделка и прехода към нисковъглеродна икономика. В изданието със статия се включи и деканът на Стопанския факултет и директор на магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ доц. д-р Атанас Георгиев.

 

bdi-2

 

Сборникът беше представен от г-жа Таня Михайлова, директор на Дипломатическия институт и г-н Славчо Нейков, председател на УС на Института за енергиен мениджмънт, редактор на сборника и член на Националния консултативен съвет на ДИ. Авторите в сборника доц. д-р Валентин Катранджиев, експерт в ДИ, и г-жа Велислава Динева, старши експерт в дирекция „Енергийни проекти и международно сътрудничество“ в Министерството на енергетиката, накратко представиха акценти от своите доклади, сред които връзката между енергетиката, геополитиката и дипломацията в съвременните международни отношения и трилемата между енергийна ефективност, икономическо развитие и опазване на околната среда в страните от Югоизточна Европа.

 

Сбоникът се издава в партньорство с Института за енергиен мениджмънт (Energy Management Institute) и със съдействието на Фондация „Ханс Зайдел“ в България.