Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Безплатен онлайн курс "Мобилността на утрешния ден и устойчиви технологии за автомобилния сектор"

   

16.03.2020

 

Като част от световната си програма "Фондация Тотал" в рамките на ангажимента за "Младежко приобщаване и образование", подкрепя безплатен онлайн курс "Мобилността на утрешния ден и устойчиви технологии за автомобилния сектор". Целта на безплатния курс е за 4 седмици и в контекста на енергийния преход и устойчивата мобилност, да бъдат разбрани техническите концепции и екологичните проблеми, свързани с автомобилната индустрия. Ето и как е разпределен материалът по време на курса:

  • Първа седмица: Енергиен преход, устойчива мобилност и законодателство
  • Втора седмица: Електрически превозни средства
  • Трета седмица: Хибридни превозни средства
  • Четвърта седмица: Свързани и автономни превозни средства
total

Курсът е предназначен за студенти или специалисти с интереси в областта на енергетиката и автомобилния сектор, както и за желаещите да получат знания за електрическите превозни средства, задвижване, хибридни превозни средства, автономно шофиране и новите форми на мобилност, които са убедени, че климатичните промени са предизвикателство, което може да бъде решено чрез предприемане на действия относно мобилността.

Безплатният онлайн курс ще започне днес, 16 март и ще бъде с продължителност от 4 седмици. Цялото съдържание на курса е налично онлайн и е безплатно, като времето, което ще е нужно за успешно завършване на курса, е 2-3 часа седмично. Записването за курса се осъществява чрез официалния уебсайт на IFP School.