Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Академични постижения / Участие на студенти от факултета в "Бизнесът в действие", Инженерната седмица - БЕСТ и трейдинг състезанието на BMFN

   

18.04.2012

 

Участие на студенти от Стопански факултет в "Бизнесът в действие", Инженерната седмица на БЕСТ и трейдинг състезанието на BMFN

 

В провелата се през месец март 2012 г. "Инженерна седмица" на БЕСТ от две от компаниите-организатори (Уникредит Булбанк и Хюлет Пакард) са зададени икономически казуси.

Победилият отбор в казуса на Уникредит се състои от четирима студента. Един от тях е Кирил Сотиров, възпитаник на Стопански факултет.

В казуса на Хюлет Пакард отборите са от по 6 човека. В победилия отбор (с име "Equilibrium") има 3-ма представители на Стопанския факултет. Те са Елеонора Холянова (магистрант), Николай Неделчев (3 курс, Стопанско Управление) и Борислав Аймалиев (3 курс, Икономика).

Освен казусите, зададени от компаниите, в инженерната седмица е проведено и състезание от тип "Team design", организирано от БЕСТ. В победилия в него отбор "Lady zone", участва още един представител на Стопански факултет - Мехрибад Моллова (2-ри курс, Икономика).

Една седмица по-късно, на територията на УНСС, е проведено и събитието "Бизнесът в действие", организирано от AIESEC. Там в казуса на Contour Global на тема "Корпоративна социална отговорност" победител е отбор "Energy". Той се състои от петима души. Двама от тях сa студентите от Стопански факултет Веселина Светичкова (4 курс, Стопанско управление) и Борислав Аймалиев (3 курс, Икономика).

Междувременно на трейдинг състезанието на BMFN участва Владислав Христов. Състезанието е проведено на 2 нива. Първото - между състезателите от всеки университет поотделно, а второто - всички състезатели един срещу друг. В първото ниво Владислав е пръв от СУ "Св. Климент Охридски", а във второто ниво е 3-ти от СУ "Св. Климент Охридски" и на 13-то място измежду всички участници в страната.