Начало / Университетът / Факултети / Философски факултет / Новини / Архив / Удължен срок за кандидатстване в магистърска програма „Медии, комуникация, култура”

   
Удължен срок за кандидатстване в магистърска програма „Медии, комуникация, култура”

Срок на обучение: 4 семестъра

 

Форма на обучение: редовна

 

Ръководител: проф. Ивайло Знеполски

Web site: http://www.master-mcc.eu

За контакти: Лора Георгиева

е-mail: lnedyalkova@master-mcc.eu

 

До 23.09.2013г. ще приемаме документи, предлагаме 8 места в държавна субсидия и 10 в платена форма

 

Програмата е резултат от научното коопериране между Софийския университет „Св. Климент Охридски“, университета „Виадрина“ (Франкфурт на Одер) и университета „София Антиполис“ (Ница). Собственият сайт на програмата е: http://www.master-mcc.eu, като информацията е изложена на немски и френски език, които са и учебни езици на програмата.

Основания: Магистърската програма Медии, комуникация, култура стана възможна благодарение на договора, сключен на 28 октомври 2006 г., подписан от ректорите на трите университета, и на финансовата подкрепа от Фонда за европейско сътрудничество при Френско-немския университет в Саарбрюкен.

Характер на магистърската програма: За първи път в България се предлага съвършено нова форма на обучение – европейска магистърска програма, която се осъществява в три европейски страни (България, Германия и Франция) и е предназначена предимно за студентите от тези страни. Нейното новаторство в академичен план се състои в поставянето в отношение на преплитащи се полета на изследване – медии и комуникация, журналистически практики, науки за културата и интеркултурален диалог. Участието в програмата на преподаватели и студенти от различни страни и културни традиции е изключително стимулираща рамка за изследването на подобна проблематика. Обучението се провежда на немски и френски език.

Обучението обхваща четири семестъра в университетите на трите европейски страни, като всеки семестър застъпва отделна специализирана област.

 

Първият семестър за студентите преминава в родната страна и е посветен на езиково усъвършенстване и стаж, въвеждащ в журналистическата дейност.

Вторият семестър се провежда в университета във Франкфурт на Одер и е посветен на проблема „Науки за комуникацията и интеркултуралната комуникация“.

Третият семестър се провежда в Софийския университет – катедра Културология, и се фокусира върху тематичната област „Публично пространство и журналистически практики“.

Четвъртият семестър се провежда в университета „София Антиполис“ в Ница и е посветен на проблема „Медии, журнализъм и нови технологии“. В Ница преминава и вторият стаж на студентите, предназначен за усъвършенстване на познанията.

Документи можете да изпратите по електронен път, но кандидатите трябва да валидират дипломата си (да предоставят на комисията по прием своята диплома, за да се направи сверяване и да предоставят оригинала на банковото бордеро) в деня на изпита, които ще полагат на 24,09,2013г.

 

КАНДИДАТИТЕ ГУБЯТ ПРАВОТО СИ ДА УЧАСТВАТ В ПРИЕМА, ако валидирането не бъде извършено

При електронно подаване на документи се изисква да изпратите на мейл zangelova@phls.uni-sofia.bg с копие до zory_angel@abv.bg писмо със следното съдържание:

“Аз (изписват се имената на кандидатстващия) желая да участвам в приема за магистърска степен в програма "Медии, комуникации, култура" на ФФ, като за целта предоставям:

1. сканирана диплома с приложение, уверение за студенти от СУ или академична справка за всички останали университети.

2. попълнена и сканирана молба за участие в приема - можете да я изтеглите от тук

Молбата за кандидатстване

3. сканирано банково бордеро за платена такса 30лв.

 

БНБ–ЦЕНТРАЛНО УПРАВЛЕНИЕ;
IBAN: BG52 BNBG 9661 3100 1743 01
BIC CODE: BNBGBGSD

Титуляр: СУ „Св. Климент Охридски”

Вносител: Три имена, факултет, основание за плащане