Начало / Университетът / Факултети / Философски факултет / Новини / Архив / Конкурс за разработване на изследователски проекти

   

Във връзка със заповедта на Ректора от 07.2.2013 г. и решение на ФС на ФФ от 5. 2. 2013 г. за обявяването на конкурс за разработване на изследователски проекти, подкрепа на докторанти и частично финансиране на научни форуми предоставяме на академичната общност следната информация:

1. Общата сума за Философски факултет е 59 560 лв. Средствата по специалности се разпределят както следва: спец. “Философия” – 6 800 лв., спец. “Психология” – 6 500 лв., спец. “Социология” – 6 500 лв., спец. “Културология” – 6 300 лв., спец. “Политология” – 5 500 лв., спец. “Публична администрация” – 5 500 лв., спец. „Библиотечно-информационни науки” – 4 500 лв., спец. “Европеистика” – 4 500 лв., катедра “Реторика” – 2 000 лв.
2. 10 000 лв. се отпускат за два интердисциплинарни проекта с участници от поне две специалности на ФФ.
3. Остатъчната сума е за заплащане на рецензии на проектите. В случай, че няма достатъчно постъпили проекти от една специалност или те не са класирани поради неспазване на критериите за целево финансиране на научни проекти по Правилника на СУ, средствата се предоставят на други специалности, съобразно квотата, както и за интердисциплинарните проекти.
4. Ръководители на проекти могат да бъдат само хабилитирани преподаватели от ФФ. При изчисляването на бюджета следва да предвидите средствата за осигуровки при заплащане на възнаграждения на участниците.
5. Документите за участие в конкурса се приемат до 7 март 2013 г. в Комисията на Философски факултет по научноизследователска и проекта дейност, 47 кабинет; формуляри може да изтеглите от сайта на Университета:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/nauka/v_zmozhnosti_za_finansirane/programi/fond_nauchni_izsledvaniya_na_su
Декан на ФФ:
проф. Д. Денков