Начало / Новини / Новини и събития / Завърши първият випуск на съвместната магистърска програма на Софийския университет и Казахския национален университет

   
Завърши първият випуск на съвместната магистърска програма на Софийския университет и Казахския национален университет

На тържествена церемония в Казахския национален университет „ал-Фараби“ бяха връчени българските дипломи за завършено висше образование на абсолвентите-магистри от първия випуск на съвместната магистърска програма „Европа и Азия: културна дипломация и геополитика на Европейския съюз” към Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Казахския национален университет „ал-Фараби“.

Съвместната магистърската програма е създадена преди две години и обучението в нея включва лекции, семинари, летни училища, дипломатическо училище, стажове и др.

През месец май 2019 г. Казахския национален университет „ал-Фараби“ беше посетен от делегация на Софийския университет. Ключовият момент от посещението на българските гости беше защитата на магистърските дисертации на първия випуск на съвместната образователна програма „Европа и Азия: културна дипломация и геополитика на ЕС“.

12

Успешно завършилите магистри получават две дипломи – от Софийския университет и от Казахския национален университет. Това дава възможност на младите специалисти за успешна професионална реализация в областта на културната дипломация и комуникация между Казахстан и ЕС и укрепва престижа и популярността на Софийския университет в азиатското научно-образователно пространство.