Начало / Новини / Новини и събития / Втората кандидатстудентска сесия продължава с устни изпити по журналистика и по теология, със събеседването за специалност „Изобразително изкуство“ и с изпит по музикален инструмент или пеене

   
Втората кандидатстудентска сесия продължава с устни изпити по журналистика и по теология, със събеседването за специалност „Изобразително изкуство“ и с изпит по музикален инструмент или пеене

В 9.00 в Ректората на Софийския университет започна устният изпит по журналистика. Допуснати до изпита са 394 кандидат-студенти.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова приветства с радост и удоволствие кандидатите и им пожела да покажат спокойна увереност в своите знания и подготовка, загриженост и разбиране за днешния и утрешния свят и да говорят ясен, красив и чист български език.

1

Заместник-деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация и председател на изпитната комисия доц. Ефрем Ефремов пожела успех на всички кандидати и им пожела да говорят умно и с познания. Той ги увери, че вече са направили най-добрия избор, в което ще се убедят на първи октомври, когато започнат обучението си в Софийския университет.

Издържалите успешно устния и писмения изпит по журналистика могат да кандидатстват за специалностите във Факултета по журналистика и масова комуникация – „Журналистика“, „Връзки с обществеността“ и „Книгоиздаване”.

2

За специалност „Книгоиздаване“ ще се взима само по-високата оценка от двата конкурсни изпита. Желаещите да учат в тази специалност могат да кандидатстват и с оценките от матурите по „Български език и литература“, „История и цивилизация“, „Философски цикъл“ и чужд език.

3

В 9.00 часа започна и събеседването за специалност „Изобразително изкуство“, което се провежда във Факултета по науки за образованието и изкуствата. Заявилите кандидати за участие са 17.

От 10.00 часа в Богословския факултет ще започне устният изпит по теология, за който са заявили участие 25 кандидати.

В Аулата в Ректората от 14.00 часа ще започне изпитът по музикален инструмент или пеене. Кандидатите, подали заявление за явяване, са 25 души.