Начало / Новини / Новини и събития / Втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2017/2018 г. продължава с изпит по български език и литература

   
Втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2017/2018 г. продължава с изпит по български език и литература

В 9.00 часа в зала 224 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ започна изпитът по български език и литература. Кандидат-студентите, подали заявление за явяване, са 1662. Председател на изпитната комисия е проф. Адриана Дамянова.

Мария Чавдарова от Варна изтегли изпитен вариант № 2 на теста, по който ще пишат кандидат-студентите и темата на есето: „Истината ражда ненавист, а подлизурството - приятели“ (латинска сентенция).

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова пожела на кандидатите да работят спокойно и отговорно така, че в края на изпита да си кажат: „Днес се справих и съм убеден, че ще успея“.

1

С успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да учат в следните специалности на Софийския университет:

Философия; Психология; Социология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Българска филология; Славянска филология; Балканистика; Румънска филология; Арменистика и кавказология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

С изпит по български език и литература и с изпит по история на България бъдещите студенти могат да запишат специалност „Право“, а с изпит по български език и литература и изпит по английски, френски, немски или испански език – специалност „Европеистика“.

2