Начало / Новини / Новини и събития / Във Факултета но начална и предучилищна педагогика се проведе Седмица на Библиотека „Начална и предучилищна педагогика“

   
Във Факултета но начална и предучилищна педагогика се проведе Седмица на Библиотека „Начална и предучилищна педагогика“

Във връзка с международния ден на детската книга 2 април във Факултета по начална и предучилищна педагогика се проведе Седмица на Библиотека „Начална и предучилищна педагогика“. От 28 март до 2 април 2016 г. със съдействието на преподавателите от сектор „Литература“ проф. дфн Томислав Дяков, гл. ас. д-р Таня Казанджиева и гл. ас. Драгомира Панова бяха организирани различни събития.

На 28 март 2016 г. в библиотеката на факултета се проведе семинарно занятие по дисциплината „Литература за деца“ с преподавател гл. ас. Драгомира Панова и студенти от 1 курс, специалност „Логопедия“ на тема: „Първи издания за деца – паралели и съвременност“.

1

На 29 март в Библиотека „Начална и предучилищна педагогика“ деканът на Факултета проф. д-р Божидар Ангелов откри изложба на тема: „Книгата като медия“. Проектът е по идея на сектор „Литература” и е осъществен в рамките на две учебни години. Целта на изложбата е да се фокусира вниманието на обществото към значимостта на детската книга и на литературата за деца. В експозицията са включени ръчно изработени детски книги от студенти. Гл.ас.д-р Таня Казанджиева и студентката Бетина Христова от 1-ви курс на специалност „Начална училищна педагогика и чужд език“ направиха кратко представяне на проекта и визията на студентите.

4

В рамките на откриването се състоя и кратък спектакъл на тема „Посланията на книгата“ по цитати на известни писатели, представени от доц. д-р Данка Щерева и студентите Десислава Петкова и Неделина Димитрова от специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“ 1-ви курс. Изложбата може да бъде разгледана до 11 април в библиотеката на факултета.

3
5

За първи път тази година във Факултета по начална и предучилищна педагогика бе връчена награда „Читател на годината – 2015 г.“. Отличена беше второкурсничката Илияна Петрова Делова от специалност „Предучилищна педагогика и чужд език“. Наградата е грамота и авторска статуетка на скулптура Светлозар Петков, който е дарител в кампанията.

6