Начало / Новини / Новини и събития / Ученици от 7 средно училище в София гостуваха в Софийския университет

   
Ученици от 7 средно училище в София гостуваха в Софийския университет

Единадесетокласници от 7 средно училище „Свети Седмочисленици“ заедно със своя класен ръководител Любомир Коцев посетиха Алма матер и научиха повече за 16-те факултета, възможностите за обучение и кандидатстване в различните специалности.

Учениците разгледаха Университетската библиотека „Св. Климент Охридски“, Музея на Софийския университет, Музея по палеонтология и исторична геология, където се намира реставрираният скелет на род Дейнотериум, изграден от над 90% автентично запазени кости. Разходиха се из знакови места в сградата на Ректората като Централното фоайе, Аулата, стената за катерене и др.

2

От директора на Музея на Софийския университет Симеон Хинковски учениците научиха любопитни моменти от историята на първото висше училище в страната – създаването, строежа на сградата на Ректората, първите преподаватели и студенти, изтъкнати учени, запознаха се с не толкова популярни факти за архитектурата на сградата на Ректората, видяха ректорските инсигнии, научиха повече за университетските ритуали и церемонии, академичните наградни знаци и др.

10

По време на посещението си учениците се срещнаха с Деница Николова от Сектор „Прием на студенти“ и научиха повече за специалностите, в които се обучават студентите в Софийския университет, начините за кандидатстване и сроковете за подаване на документи. От Надя Стоянова, ръководител на Сектор „Кариерно развитие“, научиха полезна информация и насоки за бъдещото си кариерно ориентиране. Посещението приключи с интересна и оживена дискусия.

1
3