Начало / Новини / Новини и събития / Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и Катарският университет подписаха Меморандум за сътрудничество

   
Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и Катарският университет подписаха Меморандум за сътрудничество

Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков и президентът на Катарския университет д-р Хасан Рашед Ал-Дерхам подписаха Меморандум за сътрудничество с цел установяване на ефективни академични отношения и културни връзки.

Документът беше подписан на церемония в Министерския съвет в присъствието на министър-председателя на Република България Бойко Борисов и на емира на Държавата Катар шейх Тамим бин Хамад ал-Тани, който е на държавно посещение в страната ни.

Меморандумът предвижда двете институции да съдействат за обучението и развитието на академичния състав, както и в обмена на знания и опит и осъществяване на съвместна дейност в различните сфери на науката и образованието.

1

Софийският университет и Катарският университет ще използват своята експертиза, за да намерят решения на научни проблеми, да стимулират обмена на преподаватели, студенти и изследователи в областите от взаимен интерес. Документът предвижда и стимулиране на обмена на книги, различни публикации и материали за образователни, обучителни и изследователски цели.

В меморандума е предвидено и организиране на научни срещи, развитие на съвместна научноизследователска работа и съвместни публикации в областите от общ интерес на двете академични институции.

2

Снимки: Пресслужба на Министерския съвет