Начало / Новини / Новини и събития / Ръководството на Алма матер се срещна с делегация от Колумбия

   
Ръководството на Алма матер се срещна с делегация от Колумбия

Ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков се срещна с Дорис Дукова, президент на българо-колумбийската фондация "ALIANZA”, Богота и директор по интернационализация, Universidad Católica de Colombia, Колумбия. На срещата присъстваха още г-н Марио Посада – ректор на Universidad de América, Колумбия, г-н Мануел Фернандо Галиндо – президент на Bacata Business Group, Колумбия, и г-жа Мария Фернанда Вега - директор по интернационализация, Universidad de América, Колумбия.

На срещата бяха обсъдени възможности за сътрудничество в областта на възобновяемата енергия и климатичните промени. Г-жа Дорис Дукова представи основната цел на организацията - изграждането на научноизследователска връзка между България и различни колумбийски университети. Фондацията има за задача да насърчава образователните, културните, технологичните и социалните връзки между двете страни.

1-1

Бяха обсъдени възможности за партньорство в областта на студентската и преподавателската мобилност в рамките на различни проекти, включително и на програма „Еразъм+“. Беше обсъдена възможността за създаване на летен/зимен лагер в онлайн формат за изграждане на връзка между студенти и преподаватели от двете страни, който да прерасне в бъдещи партньорства.

1-2