Начало / Новини / Новини и събития / Проф. д-р Людмила Илиева от Факултета по класически и нови филологии стана почетен професор на парагвайския Университет УниНорте

   
Проф. д-р Людмила Илиева от Факултета по класически и нови филологии стана почетен професор на парагвайския Университет УниНорте

Проф. д-р Людмила Илиева от Факултета по класически и нови филологии бе удостоена със званието „Почетен професор” на Университета УниНорте, град Асуснсион, Парагвай. Преподавателката от Катедрата по испанистика и португалистика беше отличена за дейността си на латиноамериканист и преводач на испаноезична литература.

През август 2016 г. в град Асунсион, Парагвай, се проведе VІІ международен симпозиум по хуманитаристика, организиран от Университета УниНорте, на тема „Шекспир и Сервантес: 400 години безсмъртие”. Участваха учени от Аржентина, Бразилия, България,.Великобритания, Германия, Испания, Парагвай, Полша, Украйна, Уругвай, Франция, Чили и Япония.

112

В рамките на симпозиума бе представен българският превод на романа „Зимата на Гюнтер” от парагвайския писател Хуан Мануел Маркос, дело на проф. д-р Людмила Илиева.

111

В рамките на събитието ректорът на УниНорте д-р Хуан Мануел Маркос връчи на проф. Людмила Илиева диплом, с който й бе присъдено званието „Почетен професор” на Университета УниНорте.