Начало / Новини / Новини и събития / Проф. Бисера Вълева участва в международен пленер по живопис

   
Проф. Бисера Вълева участва в международен пленер по живопис

От 28 септември до 5 октомври 2018 г. в резиденция „АРТ студио“ в село Рударци се състоя 21-ят международен пленер по живопис „Перник - дух и колорит“. Той се организира от Община Перник, Художествена галерия „Любен Гайдаров“ и Съюза на българските художници – Перник.

 

В тазгодишното издание взеха участие художници от Русия, Италия, Полша и Турция, а поканените участници от България бяха от Перник, София и Берковица. Пленерът е ежегоден и е свързан с културния календар, посветен на празника на града – 19 октомври, ден на патрона на Перник св. Иван Рилски.

1-1
2-2

В международното събитие взе участие проф. Бисера Вълева от катедра „Визуални изкуства“ към Факултета по науки за образованието и изкуствата, която е ръководител на проекта АRT points (финансиран от Фонд "Научни изследвания" на Софийския унивреситет). В рамките на събитието тя създаде работите „Есенен натюрморт“ и „Натюрморт със смокини“, формат 75/60 см, маслени бои, както и малкоформатната работа „Старата църква“, 20/30 см, маслени бои.

Заключителната изложба се състоя в една от представителните зали на Художествената галерия – зала „Кракра“.

3