Начало / Новини / Новини и събития / Преподаватели от Софийския университет участваха в ХV международен арт симпозиум в Будва, Черна гора

   
Преподаватели от Софийския университет участваха в ХV международен арт симпозиум в Будва, Черна гора

От 11 до 18 септември 2019 г. проф. д-р Стефан Алтъков, заместник-декан на Факултета по науки за образованието и изкуствата и ръководител на Катедра "Визуални изкуства", и проф. д-р Лаура Димитрова, преподавател от същата катедра, участваха в ХV международен арт симпозиум Love and Understanding with a Message of Peace в Будва - Бечичи, Черна гора.

В събитието се включиха 27 изявени автори в областта на изобразителното изкуство от Беларус, България, Израел, Литва, Нидерландия, Русия, Словения, Сърбия, Турция и Украйна, които проведоха дискусии за съвременното изкуство и култура.

2-2

Симпозиумът беше организиран от сръбската асоциация "Джура Якшич" с председател Снежана Милошевич и със съдействието на кмета на гр. Будва Марко Царевич. Създадените по време на симпозиума творби, ще бъдат включени в колекцията на асоциация "Джура Якшич",която ще ги представи на поредица от изложби в Сърбия и чужбина.

3-3

Участието на проф. д-р Лаура Димитрова в този симпозиум беше подкрепено от проекта по Фонд „Научни изследвания“ на Софийския университет "25 години специалност Изобразително изкуство".

6-6
5-5
9-9