Начало / Новини / Новини и събития / Преподаватели от Алма матер участваха в Международния арт фестивал „Горски резонанс“

   
Преподаватели от Алма матер участваха в Международния арт фестивал „Горски резонанс“

Ас. д-р Венцислава Стоянова и ас. д-р Красимира Дренска от Факултета по науки за образованието и изкуствата участваха в Международния арт фестивал „Горски резонанс“, който се проведе в Пловдив на 14 септември 2019. В международния арт фестивал се включиха над 80 артисти от 24 държави.

Ас. д-р Венцислава Стоянова и ас. д-р Красимира Дренска се представиха със своята творба – арт инсталацията „Пет в капана“. Тяхното участие във фестивала се осъществява с финансовата подкрепа на проекта „25 години специалност „Изобразително изкуство“ с ръководител проф. д-р Лаура Димитрова, който се реализира чрез Фонд „Научни изследвания“ на Софийския университет.

Ас. д-р Венцислава Стоянова и ас. д-р Красимира Дренска са завършили специалност “Изобразително изкуство“ в Алма матер и понастоящем са преподаватели в Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата.

2-2
1-1