Начало / Новини / Новини и събития / Преподаватели и студенти от Стопанския факултет участваха в Cologne International Summer University

   
Преподаватели и студенти от Стопанския факултет участваха в Cologne International Summer University

В периода 5-15 август 2019 г. преподаватели и студенти от Стопанския факултет на Софийския университет се включиха в летни курсове, организирани от Кьолнския университет Cologne International Summer University.

Събитието бе по повод 100-годишнината от повторното откриване на Кьолнския университет и във връзка с дългогодишното партньорство със Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Стопанският факултет на Алма матер е един от най-дългогодишните партньори на Факултета по стопански и социални науки на Кьолнския университет.

1_reference-1

В програмата на летните курсове се включиха и български преподаватели. Доц. д-р Атанас Георгиев водеше двуседмичния курс „Innovation and Challenges for the European Energy Sector“; доц. д-р Боряна Богданова - „Business Analytics”, а доц. д-р Тодор Ялъмов - „The Business of Games and Gamification“.

3_reference-3

В курсовете участваха студенти от български и чуждестранни университети. За избралите енергийния курс доц. д-р Атанас Георгиев и координаторът на CISU от страна на Кьолнския университет Мориц Елен организираха и индустриално посещение в когенерационната газова централа Niehl 3, захранваща с топлинна и електрическа енергия клиентите на RheinEnergie в Северен Рейн-Вестфалия.

2_reference-2