Начало / Новини / Новини и събития / Поредно златно отличие за Софийския университет „Св. Климент Охридски“

   
Поредно златно отличие за Софийския университет „Св. Климент Охридски“

Отборът, подкрепян от Студентски съвет, завоюва безапелационно златното отличие в корпоративната щафета Postbank Business Run 2017. Форматът се провежда за 5-ти пореден път. През 2016-та година момчетата от Алма матер спечелиха престижното второ място.

И тази година Postbank Business Run е с благотворителен характер и 30% от таксите за участие ще бъдат дарени на Фондация “Сийдър“, която подпомага деца, лишени от родителска грижа с интелектуални и органични нарушения.

Отборът на Софийския университет в състав Георги Власакиев, Мартин Недялков, Ангел Ангелов и Живко Петров с капитан Тошко Тодоров, отвоюва първото място сред 250 отбора от 117 компании. Момчетата се състезаваха на щафетния маратон във формат 4х4км. (отборно 16км.) за общо време от 56:47 минути, като изпревариха заелите второ място състезатели от SAP с почти 4 минути и подобриха най-доброто отчетено време досега на това състезание с почти една минута.

2

Георги, Мартин, Ангел и Живко впечатлиха всички състезатели с това, че времевото отчитане на индивуалните им представяния не надвиши 14:30 минути.

Спечелената щафета с истинско златно покритие ще бъде предоставена на председателя на Студентския съвет Васил Силяновски за съхранение в музея на Софийски университет.