Начало / Новини / Новини и събития / Награждаване на победителите в конкурсите на Университетската библиотека и фейсбук страницата „Класически ЦУБър”

   
Награждаване на победителите в конкурсите на Университетската библиотека и фейсбук страницата „Класически ЦУБър”

Във фоайето на Централната университетска библиотека „Св. Климент Охридски“ бяха обявени победителите във фотоконкурса за авторски фотографии на тема "Сесия в Университетската библиотека" и победителите в играта „ЦУБ Куиз“. На специалната церемония бе отличен и носителят на приза „Класически ЦУБър”.

Наградите и грамотите на отличените студенти бяха връчени от директора на Университетската библиотека доц. д-р Анна Ангелова, която отбеляза, че за нея и колегите й е изключително приятно да присъстват на събитието. Доц. Ангелова подчерта, че се вълнува и защото това не е организирано от библиотеката събитие, а е инициатива на самите студенти, зародила се преди три години, която продължава да живее и да се развива. Директорът на библиотеката изрази надеждата си следващите поколения ЦУБъри да продължат традицията на своите предшественици.

5

Играта „От сутрин чети, Класически ЦУБър стани” се провежда вече трета сесия. Тя е инициатива на студентите, администратори на фейсбук страницата „Класически ЦУБър“ , подкрепена от Университетската библиотека. От 22 януари до 16 февруари 2018 г. читателят, дошъл първи в библиотеката, получаваше от библиотекаря талонче с печат „ЦУБър на деня”. Целта на играта бе да бъдат събрани най-много талони. Тази година победител в играта Класически ЦУБър с рекордния резултат от 17 точки е Диляна Тръпчева, студент в пети курс на специалност „Славянски филологии“. Тя получи Купата „Класически ЦУБър”, медал и чаша с логото на фейсбук страницата. От Университетската библиотека Диляна бе наградена с грамота, безплатна читателска карта за следващата учебна година и разходката „Познатата и непозната библиотека”.

1

Втората игра, проведена от ЦУБърите, бе „ЦУБ КУИЗ”. Играта се състоеше от 15 въпроса, свързани с историята на библиотеката, с ресурсите и услугите, които читателите използват ежедневно. Всеки въпрос бе с два или три възможни отговора, като само една от възможностите бе вярна.

Първото място грабна Момчил Цонков, който бе награден със специално изработен от ЦУБърите медал и чаша с логото на фейсбук страницата „Класически ЦУБър“. Университетската библиотека го награди с грамота, с безплатна читателска карта за следващата учебна година и с разходката „Познатата и непозната библиотека”.

Наградени бяха още Константин Младенов и Румяна Попова. Те получиха Грамота за участие, медал и чаши.

3

В рамките на церемонията бяха отличени и участниците във Фотоконкурса "Сесия в Университетската библиотека". Той стартира по време на зимната сесия и бе организиран от Университетската библиотека. Основната цел на конкурса бе Университетската библиотека да бъде представена през погледа на нейните читатели.

Всички участници изразиха по нестандартен и креативен начин своето отношение към книгата и библиотеката.

Грамота за участие в конкурса получи Атанас Радев, специалност „Логопедия“, III курс, Факултет по начална и предучилищна педагогика.

1-vo

На първо място са класирани студентките от втори курс, специалност „Специална педагогика” във Факултета по начална и предучилищна педагогика Благородна Христова, Ивона Енчева и Мартина Маринова. Те получиха грамота, безплатна читателска карта за следващата учебна година и обиколката „Познатата и непозната библиотека”.

2-ro

Второто място бе за Павлета Методиева, магистърска програма „Графичен дизайн“.

3_to

На трето място бе класирана третокурсничката Венета Стоянова, специалност „Изобразително изкуство“. Двете възпитанички на Факултета по начална и предучилищна педагогика бяха наградени с грамота и безплатна читателска карта за следващата учебна година.

nagrada-na-direktora

Традиционната Наградата на директора тази година получи Мартин Митов - докторант „Библейска археология” в Богословския факултет. Той получи грамота и безплатна читателска карта за следващата учебна година.

4

На администраторите на фейсбук страницата „Класически ЦУБър” Александър Блажев, Любов Христова и Ивайло Стоянов бяха връчени грамоти за изключителен принос в развитието на отношенията читатели-библиотека, химикалка, с която да подписват в бъдеще само успешни сделки, и чаша с логото на Университетската библиотека – за да започват деня си с мисълта за ЦУБ.