Начало / Новини / Новини и събития / Кариерен форум „Златната ябълка на успеха“

   
Кариерен форум „Златната ябълка на успеха“

В Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ започна кариерният форум „Златната ябълка на успеха“. На събитието, което ще продължи през целия ден, студентите ще могат да разговарят с бъдещи работодатели и да получат съвет от експерти, за да се представят най-добре при кандидатстване за работа.

Кариерният център към Факултета по класически и нови филологии и Софийският университет „Св. Климент Охридски“ съвместно с „Хорайзънс България“ тази година организират за пети път кариерното изложение „Златната ябълка на успеха”. Събитието се организира с медийното партньорство на „Работа.БГ“. В настоящото издание на форума участват 25 компании от различни сектори, които търсят студенти, владеещи чужди езици и имащи допълнителни квалификации.

1

Помощник-деканът на Факултета по класически и нови филологии д-р Георги Няголов отбеляза, че в кариерния форум тази година са се присъединили Факултетът по славянски филологии и Стопанският факултет на Университета. Той призова всички присъстващи компании да използват възможността да се опитат да говорят със студентите и преподавателите на Софийския университет за различни варианти на сътрудничество отвъд формата на кариерния форум.

2

Николай Николов, управител на „Хорайзънс“ България, изрази надеждата си целите на събитието да бъдат постигнати и отбеляза, че този формат има мисия и търси по-интерактивния начин на провеждане за привличане интереса на студентите. Той призова студентите да отделят време да се срещнат с компаниите, които са им интересни и да формират ценни знания и умения за пазара на труда.

3

През 2016 г. в „Златната ябълка на успеха” участваха компании в сферата на ИТ, телекомуникации и BPO, консултантски фирми, рекламни агенции, производители, търговски фирми, финансови институции, банки, НПО и организации с идеална цел. Те осъществиха контакт със стотици студенти. Много от тях вече работят и се развиват успешно като професионалисти.

Кои са най-търсените професии с филологически профил можете да разберете от репортажа на "Добро утро с БНТ2".

4
5
6