Начало / Новини / Новини и събития / Фотоизложба "Хората до животните в Софийския зоопарк"

   
Фотоизложба "Хората до животните в Софийския зоопарк"

В Биологическия факултет беше официално открита фотоизложбата "Хората до животните в Софийския зоопарк", гостуваща по покана на студентски клуб „Скорец“ към Факултета. В емоционалните снимки на фотографа Марсел Фенс зрителите имат възможност да усетят истинската връзка между животните от градината и техните гледачи, много от които са възпитаници на Биологическия факултет на Софийския университет.

Изложбата беше представена от декана доцент Стоян Шишков, директора на Зоологическа градина в София арх. Добромир Бориславов, фотографа Марсел Фенс, ръководителя на екологичния център към градината и куратор на изложбата Катерина Зарева и основателя на клуб „Скорец“ д-р Атанас Грозданов. Арх. Бориславов заяви, че е отворен за ново и по-активно сътрудничество между Факултета и Зоологическата градина, което би дало възможност на много студенти за научно и кариерно развитие.

1

Официален гост на откриването беше и посланикът на Кралство Нидерландия г-жа Беа тен Тъшер, която проведе и кратка среща с представители на деканското ръководство и посети учебно-образователната експозиция на студентите от клуб „Скорец“ на Биологическия факултет.

2

Снимки: Атанас Грозданов, Димитър Димитров

Изложбата може да бъде видяна през следващите седмици в централното фоайе на Биологическия факултет.

9
4
1
2
10