Начало / Новини / Новини и събития / Факултетът по класически и нови филологии и Факултетът по славянски филологии представиха магистърските си програми

   
Факултетът по класически и нови филологии и Факултетът по славянски филологии представиха магистърските си програми

За поредна година Факултетът по класически и нови филологии организира Ден на отворените врати на магистърските програми. Към инициативата се присъедини и Факултетът по славянски филологии. Двата филологически факултета на Софийския университет представиха част от програмите, които предлагат.

Събитието се проведе в Централното фоайе в Ректората и бе открито от декана на Факултета по класически и нови филологии проф. Мадлен Данова. Тя благодари на колегите си, отзовали се на поканата да представят своите програми и им пожела да намерят най-добрите си студенти. Проф. Данова изрази задоволството си, че към инициативата се е присъединил и Факултетът по славянски филологии и пожела това да стане традиция. В края на приветствието си тя пожела успешна учебна година на всички.

5

Проф. Амелия Личева, заместник-декан на Факултета по славянски филологии, благодари за инициативата двата филологически факултета заедно да представят магистърските си програми. Тя подчерта, че в годините се е доказало, че двата факултета работят много добре и изрази надеждата си доброто сътрудничество да продължи и в бъдеще.

2

Събитието даде възможност на студентите в неформална обстановка да се срещнат с университетските преподаватели, за да зададат своите въпроси и обсъдят магистратурите, които ги интересуват.

До 10 септември е срокът за записване в програмите, предлагани във Факултета по класически и нови филологии. Провеждането на интервютата е на 12 и 13 септември 2019 г.

Факултетът по класически и нови филологии предлага разнообразни магистърски програми, сред които фигурират съвместни програми с преподаватели от различни специалности и факултети на Софийския университет, а също така със специалисти от престижни институции и университети в чужбина. Част от програмите предлагат модули за специалисти и неспециалисти. В някои от тях обучението се води изцяло на английски или на друг чужд език.

9

Магистърските програми на Факултета по класически и нови филологии, благодарение на висококвалифицираните университетски преподаватели и добрата материално-техническа база, осигуряват задълбочена подготовка, солидни знания и престижна диплома, които отварят нови перспективи за личностно развитие и успешна кариера.

8

Желаещите да запишат магистърска програма във Факултета по славянски филологии могат да направят това до 12 септември 2019 г. Приемните изпити ще се проведат на 13 септември.

Магистърските програми на Факултета по славянски филологии дават квалификация, която позволява реализация във всички сфери, изискващи професионална компетентност в сферата на езика и различните форми на словесна комуникация. Повечето програми се предлагат и във вариант за студенти със завършена бакалавърска или магистърска степен по нефилологическа специалност, като в този случай студентите изучават един допълнителен семестър общофилологически курсове.

4